Bilmek istedikleriniz

Gizlilik Politikası

Değerli ironishop.com üyesi,

 

ironishop.com müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, yaş, ilgi alanlarınız, e-posta vb.) sizlerden talep etmektedir.

ironishop.com sunucularında toplanan bu bilgiler, dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma” çalışmalarında sadece ironishop.com bünyesinde kullanılmaktadır.

ironishop.com, üyelik formlarından topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

ironishop.com, e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır.

Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, ironishop.com müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla ironishop.com iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanabilecektir. Müşterinin sisteme girdiği tüm bilgilere sadece Müşteri ulaşabilmekte ve bu bilgileri sadece Müşteri değiştirebilmektedir. Bir başkasının bu bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileriniz, siteden alışveriş yapan siz değerli müşterilerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde ironishop.com veya ona hizmet veren şirketlerin sunucularında tutulmamaktadır. Bu şekilde ödemeye yönelik tüm işlemlerin ironishop.com arayüzü üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır.

Üyelerimiz, ironishop.com’a başvurarak kendisiyle ilgili; Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme, Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.
 
ironishop.com, yukarıda yer alan talepler uyarınca, gerekçeli olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan gerçekleştirebilir. Talebe konu işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13. Maddesine göre belirlenen tarife üzerinden ücret talep edilmesi mümkündür.

Teslimat & iade

Teslimat ve İade

 

Teslimat ve İade, İnternet sitesinden alışveriş yapan müşterilerimizin güvenliğini ön planda tutmakta ve ironishop.com üzerinden siparişinizi verdiğiniz andan itibaren ödeme/fatura bilgilerinin kontrolünü gerçekleştirmektedir.

 

 

ironishop.com da yaptığınız alışverişler, fiziksel yapısına göre İzmir  içine  1- 3 iş günü içerisinde, İzmir dışındaki tüm şehirlere siparişi takip eden 1- 5 iş günü içerisinde anlaşmalı olduğumuz kargo firması (Yurtiçi Kargo) ile satın alma sayfasında belirtilen ücret tarifesi üzerinden faturanıza yansıtılarak ulaştırılır. Satın alınan ürün/hizmet yapısına göre teslim süresi değişebilir veya fiziksel teslimat gerektirmeyebilir.

 

 

 

Teslimat ve iade

Hafta sonu Siparişleri

Cuma günü öğlen 12:00 den önce verilen siparişler, cumartesi gününden itibaren teslim edilmeye başlanır. Kargo firmasının faaliyet gösterdiği lokasyona bağlı olarak pazartesiye de sarkabilir. Cuma günü 15:00 den sonra verdiğiniz tüm siparişler sonraki pazartesi günü işleme alınacağından elinize Salı gününden önce ulaşamayabilir. Pazar günleri teslimat yapılmamaktadır.

 

Adres Bilgileri

Siparişinizin size en çabuk şekilde ulaşması için lütfen adres bilgilerinizi mümkün olduğu kadar açık yazınız

 

Hatalı / Eksik Siparişler

Teslim aldığınız paketi kargo görevlisinin yanında açıp, siparişinizi kontrol ediniz. Herhangi bir yanlışlık veya eksiklik gördüğünüz takdirde derhal bizimle irtibata geçiniz.

 

İade süresi kaç gün?

Genel olarak satın aldığınız ürünleri teslim tarihinden itibaren yedi 7 günlük süre içinde neden belirterek iade edebilirsiniz.

 

İade şartları nelerdir?

İade etmek üzere gönderdiğiniz ürünlerde tam olması gereken öğeleri aşağıda bulabilirsiniz. Bunlardan herhangi birinin eksik olması durumunda ürün iadesi kabul edilmemektedir.

– Ürünün faturası,

– İade formu,

– 7 günlük süre içerisinde iade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Bize gelen ürünlerin iade şartlarına uygun ulaştırılması durumunda ürün tutarlarının iadesi, ürünün tarafımıza ulaştığı gün işleme alınacaktır. İadenin hesabınıza yansıma süresi, bankanızın inisiyatifindedir. Kredi kartına yapılan iadeler en geç 45 gün içerisinde, havale ile yapılan ödemeler ise en geç 1 hafta içerisinde hesaba yansımaktadır.

 

Nasıl iade edeceğim?

Ürünü tarafımıza göndermeden önce iade talebinizi Müşteri hizmetleri departmanımıza bildirmeniz gerekmektedir. Müşteri hizmetleri departmanımız tarafından iade ile ilgili gönderim onayının size iletilmesinden sonra iade onay bilgisi size telefon veya mail yoluyla bildirilecektir. Firmamıza gelen ürünlerin iade şartlarına uygun ulaştırılması durumunda ürün tutarlarının iadesi, ürünün tarafımıza ulaştığı gün işleme alınacaktır.

Aşağıda, genel iade şartlarına göre farklı özellikler içeren ürün tiplerinin iade koşullarını görebilirsiniz.

7 günlük süre içerisinde ürünün iade edilebilmesi için ürünün orijinal kutusu, ambalajı eksiksiz ve hasarsız olması şarttır.

Önemli Güvenlik Unsurları:

Sanılanın aksine, kullanıcıların kredi kartı bilgileri çoğu zaman internet üzerinden yapılan alışverişlerde değil fiziki ortamlarda çalınmaktadır. Bu nedenle kredi kartınızı günlük hayatta kullanırken dikkatli olun, kredi kartı numaranızı, son kullanma tarihini ve CVC (Güvenlik numarası) numarasını başkalarına vermeyin. Restoran, mağaza gibi fiziki ortamlarda çalınan kredi kartı bilgileriyle alışveriş yapmaya çalışan sahtekârlara karşı önlemler alan e-ticaret siteleri bu sahtekârları yakaladıkları anda kredi kartının gerçek sahibiyle irtibata geçmektedirler, bu gibi durumlarda iş birliği yapın. Ay sonu gelen ekstre bilgilerini dikkatli kontrol edin ve size bir şey ifade etmeyen alışverişler için firmalarla irtibata geçin.

 

İnternetten alışveriş yaparken bildiğiniz firmaları tercih edin. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Internet sitesinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edin. Bilmediğiniz bir firmadan alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin.

Mesafeli 

Satış 

Sözleşmesi

MADDE 1- TARAFLAR

1.1- SATICI:

Ünvanı :
Adresi :
Telefon :
Fax :
E-mail:
1.2- ALICI:

Adı/Soyadı/Ünvanı :
Adresi:
Telefon:
E-mail:
Tc No:

Vergi Numarası / Dairesi

MADDE 2- TANIMLAR

İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nde yer alan;

Sözleşme: İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’ni,

Site: www.ironikimya.com internet sitesini,

SATICI: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, işbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde yer alan hizmeti ALICI’ya sağlayacak olan İroni Özel Kimyasallar ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Tic. Limited Şirketi’,

ALICI: Site’de sunulan ve işbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde tanımlanan hizmeti satın alan gerçek ya da tüzel kişiyi,

Ürün:İşbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde tanımlanan ürünü/ürünleri.

Satış Fiyatı: İşbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde belirtilen satış fiyatını,

Yönetmelik: Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni,

Ön Bilgilendirme Sözleşmesi: İşbu Sözleşme’nin kabulünden önce ALICI tarafından elektronik ortamda kabul edilen, ALICI’nın; Ürün, Satış Fiyatı, cayma hakkı ve diğer sözleşme şartlarından haberdar olduğunu gösteren sözleşmeyi,

Üyelik Sözleşmesi: Site’de yer alan Üyelik Sözleşmesi’ni ifade eder.

MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU

Tarih :
Kargo Tutarı :

Ürünlerin cinsi ve türü,miktarı,marka/modeli rengi satış bedeli yukarıda belirtildiği gibidir.
Ödeme şekli:
Teslimat adresi:
İşbu Sözleşme’nin konusu, ALICI’nın Site üzerinden elektronik ortamda sipariş verdiği, Sözleşme’nin 4. Maddesinde tanımlanan ürünün yine 4. Maddesinde belirtilen satış fiyatı karşılığında sunulması ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 4- ÜRÜN BİLGİSİ VE SATIŞ FİYATI
İşbu Mesafeli Satış Sözleşme konusu ürüne ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

Alınan Ürün /Ürünler:

Adı , kodu : ; … adet

Toplam Satış Bedeli : …. –

TL Ödeme Şekli :

Kredi Kartı/Banka Havalesi (EFT)

Teslim Edilecek Kişi :

Telefon numarası :

Teslim Edilecek Adres :

Fatura Edilecek Kişi/Kurum :

Fatura Adresi :

Vergi Dairesi :

Vergi Sicil Numarası :

Kargo Ücreti : … -TL

MADDE 5- GENEL HÜKÜMLER

5.1. Taraflar, işbu Sözleşme şartlarının yanı sıra, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerini kabul ettiklerini ve bu hükümlere uygun hareket edeceklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

5.2. ALICI; İşbu Sözleşme’nin 4. maddesinde ayrıntılı olarak belirtilen sözleşme konusu Ürün’ün temel nitelikleri, tüm vergiler dahil Satış Fiyatı, kargo ücreti, ödeme şekli ve teslimatı ile SATICI’nın isim, ünvan, açık adresi ve iletişim bilgilerini, işbu Sözleşme akdedilmeden önce Ürün ile ilgili tüm ön bilgiler ile birlikte “cayma hakkı” konusunda bilgi sahibi olduğunu ve şartları kabul ettiğini, elektronik ortamda bu bilgileri onayladıktan sonra Ürün için ödeme gerçekleştirdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

ALICI, Üyelik Sözleşmesi’ni ve Ön Bilgilendirme Sözleşmesi’ni okuduğunu ve elektronik ortamda teyit ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

5.3. ALICI’nın işbu Sözleşme kapsamında elektronik ortamda verdiği bütün teyitler/kabuller, gerekli olduğu takdirde, “yazılı onay” hükmünde sayılacaktır.

5.4. 18 (on sekiz) yaşından küçük kişiler https://www.ironikimya.com’dan alışveriş yapamaz. Satıcı, alıcının sözleşmede belirttiği yaşının doğru olduğunu esas alacaktır. Ancak alıcının yaşını yanlış yazmasından dolayı satıcıya hiçbir şekilde sorumluluk yüklenemeyecektir.

5.5. Ürün’ün ayrıntılı özellikleri ve tüm vergiler dâhil satış bedeli (Satış Fiyatı) işbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde ve Site üzerindeki hizmet tanıtım sayfalarında belirtildiği gibidir.

SATICI teknik nedenlerden kaynaklanan fiyat güncelleme hatalarından sorumlu değildir, böyle bir hata anında yapılan satışlar hüküm ifade etmez.

5.6.SATICI, Ürün’ün eksiksiz ve siparişte belirtilen niteliklere uygun olarak sunulmasından sorumludur.

5.7.SATICI, işbu Sözleşme konusu Ürün’ün sağlam, eksiksiz, ayıpsız, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve yasal otuz (30) günlük süreyi aşmamak koşulu ile Ön Bilgilendirme Sözleşmesi’nde ve işbu Sözleşme’nin 4. maddesinde belirtilen süre içinde ALICI’ya veya ALICI’nın gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilmesinden sorumludur. Sözleşme konusu ürün, ALICI’dan başka kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.

5.8. Kargo firmasının, Ürün’ün teslimi aşamasında karşılaşacağı herhangi bir sorun nedeniyle, siparişi verilen Ürün’ün teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.

5.9.Sözleşme konusu Ürün’ün teslimatı için, bedelin, Site’de sunulan ve ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. ALICI, Site’de sunulan ödeme şekillerinden dilediğini seçmekte serbesttir. Herhangi bir nedenle Ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI, Ürün’ün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

5.10. SATICI’nın Ürün’ü teslim etmesi imkansız hale gelir ya da Site herhangi bir sebeple kapalı kalır ise SATICI bu durumu Teslim süresi içerisinde ALICI’ya bildirmekle ve Ürün Bedeli’ni bildirim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde ALICI’ya iade etmekle yükümlüdür. Mücbir durumlarda söz konusu süre 30 (otuz) gündür.

5.11. ALICI, kredi kartı veya mobil ödeme ile Ürün satın alınması aşamasında kendisi tarafından verilen GSM numarası bilgilerinin, otomatik yenileme yapılması amacıyla SATICI’ya ait veri tabanına kaydedilmesine onay verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

5.12. Satın alınan her Ürün bedeli karşılığında SATICI tarafından fatura kesilmekte olup; Alınan Ürün’ün cinsi, türü, miktarı, marka/modeli, satış bedeli, ödeme şekli, teslim alacak kişi, teslimat adresi, fatura bilgileri, kargo ücreti işbu Sözleşme’nin 4. maddesinde belirtildiği şekildedir. Fatura, Sözleşmeyi yapan kişi adına kesilmek zorunda olup, ALICI tarafından belirtilen açık adrese gönderilecektir.

5.13. ALICI, Ürün’ü satın almasını takip eden 7 (yedi) gün içinde, Sözleşme’de belirtilen Ürün’ün eksiksiz/ayıpsız olarak teslim edilip edilmediğini kontrol edecek ve herhangi bir eksiklik bulması halinde, söz konusu eksikliği/ayıbı SATICI’ya bildirecektir. Bu takdirde ALICI, Ürün’deki ayıbın giderilmesi, Ürün’ün SATICI’nın imkanı olduğunda tekrar temini/gönderilmesi veya Sözleşme’den dönme haklarından birini kullanabilir. SATICI, ALICI’nın talebi doğrultusunda, Ürün’deki ayıbın giderilmesini veya Ürün’ün tekrar teminini/gönderilmesini 30(otuz) iş gün içinde gerçekleştiremezse, ALICI Sözleşme’den dönme hakkını kullanabilir.

Ürün’deki ayıbın giderilmesi veya Ürün’ün tekrar temin edilmesi/gönderilmesi, SATICI için büyük oranda güçlük yaratıyorsa, ALICI bu hakları kullanamaz.

ALICI, söz konusu Ürün’ün kendisine gönderilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde, SATICI’ya herhangi bir ayıp/eksiklik bildiriminde bulunmazsa, Ürün’ün kendisine eksiksiz/ayıpsız olarak gönderildiğini kabul etmiş olacaktır.

MADDE 6- CAYMA HAKKI

6.1 SATICI, ALICI’nın hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, Ürün’ü teslim aldığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içerisinde Ürün’ü SATICI’ya iade etmek şartıyla Sözleşme’den cayma hakkının var olduğunu, kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.2. ALICI, iade edilecek Ürün’ün faturası, kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak, cayma hakkının kullanılmasından itibaren 10 (on) gün içinde  MNG Kargo firması ile SATICI’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.3 SATICI, ALICI’nın işbu Sözleşme’nin 6.1. numaralı maddesine göre cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içerisinde varsa Ürün’ün teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri ALICI’ya tek seferde iade etmekle yükümlüdür.

6.4. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde, Ürün Bedeli, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 14 (on dört) gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının ortalama 2 ila 3 haftayı bulabileceğini şimdiden kabul etmektedir. Kredi kartı ile taksitli / vadeli yapılan ödemelerde, bankanın ilgili uygulamaya ilişkin kuralları geçerli olacaktır ve iade de banka tarafından taksitli/vadeli olarak yapılabilecektir.

Cayma hakkını kullanan ALICI, ödemeyi kredi kartı ile ödeme dışında bir ödeme yöntemiyle gerçekleştirdiyse, bedel iadesinde ödeme yöntemini sağlayan aracı firmadan kaynaklanan nedenlerle gecikme olması halinde, bu gecikmeden SATICI’yı sorumlu tutulmaz.

6.5. ALICI’nın Ürün’ü süresi içerisinde iade etmesi cayma hakkının kullanılmasının ön koşulu olup, ALICI, Ürün’ü iade etmediği takdirde cayma hakkını kullanamayacaktır.

6.6 Cayma hakkının kullanılmasından doğan masraflar SATICI’ya aittir.

6.7. Alıcı, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15. maddesinde belirtilen ve aşağıda sayılan hallerde cayma hakkını kullanamayacağını bildiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmeler.

h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

j) ilgili mevzuat uyarınca mesafeli satış kapsamı dışında kabul edilen diğer mal ve hizmetler.

MADDE 7- MÜCBİR SEBEP

SATICI’nın işbu yükümlülüğünü yerine getirmesini engelleyebilecek mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefetleri, ulaşımın kesilmesi, yangın, deprem, sel baskını gibi olağanüstü olaylar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içerisinde teslim edemez ise, bu tip durumlarda ALICI, SATICI’nın hiçbir sorumluluğu olmadığını, siparişin iptal edilmesini veya teslimat süresinin engelleyici durumunun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içerisinde kendisine ödenir. (kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde ise kredi kartına iade için yukarıdaki prosedür ALICI tarafından kabul edilir)

MADDE 8 – GİZLİLİK:

ALICI tarafından iş bu sözleşmede belirtilen bilgiler ile ödeme yapmak amacı ile SATICI’ya bildirdiği bilgiler SATICI tarafından 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır. SATICI bu bilgileri sadece idari/ yasal zorunluluğun mevcudiyeti çerçevesinde açıklayabilecektir. Araştırma ehliyeti belgelenmiş her türlü adli soruşturma dahilinde SATICI kendisinden istenen bilgiyi elinde bulunduruyorsa ilgili makama sağlayabilir. Kredi Kartı bilgileri kesinlikle saklanmaz, Kredi Kartı bilgileri sadece tahsilat işlemi sırasında ilgili bankalara güvenli bir şekilde iletilerek provizyon alınması için kullanılır ve provizyon sonrası sistemden silinir. ALICI’ya ait e-posta adresi, posta adresi ve telefon gibi bilgiler yalnızca SATICI tarafından standart ürün teslim ve bilgilendirme prosedürleri için kullanılır. Bazı dönemlerde kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri ALICI’ya onayı sonrasında gönderilebilir.

MADDE 9 – YETKİLİ MAHKEME:

İşbu sözleşmeden kaynaklanabilecek ihtilaflarda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca her yıl Aralık ayında ilan edilen değere kadar ALICI’nın malı satın aldığı veya ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri; söz konusu değeri aşan ihtilaflar ile ilgili olarak ise ALICI’nın veya SATICI’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri; bulunmayan yerlerde ALICI’nın veya SATICI’nın yerleşim yerindeki Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir.

MADDE 10 – YÜRÜRLÜK

İşbu Sözleşme’nin tüm maddeleri, ALICI ve SATICI tarafından okunmuş ve kabul edilmiş olup; işbu Sözleşme, ALICI tarafından elektronik ortamda onay verildiği tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Havale/EFT ödeme yöntemi ile yapılan ödemelerde, Sözleşme’nin yürürlüğe giriş anı, bedelin SATICI’ya ulaştığı andır. Sözleşme, ALICI tarafından elektronik ortamda onaylandıktan sonra, herhangi bir sebeple bedel SATICI’ya ulaşmazsa, Sözleşme hiç yürürlüğe girmemiş sayılır.

SATICI: İroni Özel Kimyasallar ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Tic. Limited Şirketi

ALICI:

Tarih:

 

Contact Us

info@ironikimya.com

+90(232) 461 00 85

Tuna Mah. 5502 Sok. No:15 Bornova İZMİR TÜRKİYE